Wednesday, November 29, 2006

Puffy the Puff Slayer

Cewah tajuk cam real je...tapi ni nak habaq, hangpa suka makan pastry puff tak ?? Klu suka hangpa beli ka buat ? Beli ???? Le apa kelas ihihihi..Ni mai che' nak ajaq cara paling sempoi (kata orang utara). Hangpa yang rasa cam susah nak buat puff ni elok la cuba , mesti sapa2 makan akan salute ngan hangpa....Ni dah jadi cam satu trend, actually idea ni dapat dari satu forummer from Singapore, Cranko21 namanya, tapi idea dia just great ! Wa salute lu !



Untuk Pastry :

1 bungkus Roti Pratha Kawan /Springfield(jgn yang lain menurut penyumbang resipi, klu pakai lain tak syok sangat)

Roti ini dibelah dua.

Kemudian di bubuh inti pada 1/4 bahagian yang 1/2 tadi.

Tutupkan dengan bahagian 1/4 lagi dan gam dengan menekan tepi doh dengan menggunakan garfu.

Inti boleh guna tuna, ayam+mushroom atau inti karipap - daging, ayam atau sardine.

Sapukan telur kuning dan bakar selama 20-30 min pada suhu 170-180C.

Senang kan ???? Cubalah !

No comments: